Genomineerden

De jury van de Groninger Cultuurprijzen heeft de genomineerden voor de prijzen geselecteerd. Voor elk van de drie categorieën zijn drie kandidaten genomineerd. De kandidaten werden geselecteerd uit bijna honderd inzendingen van het publiek. Op 11 november worden de uiteindelijke winnaars tijdens een feestelijke bijeenkomst in Martiniplaza bekend gemaakt.

Genomineerden per categorie

De Groninger Talentprijs


•Fleur van der Bij, schrijver van 'De Nijl in mij' en 'Verkeersslachtoffer 22/10'. Verder is ze journaliste en historica. Ze publiceerde interviews en reportages in onder meer Dagblad van het Noorden en de Volkskrant.
• Mohamed Yusuf Boss is een danser, choreograaf en theatermaker uit Groningen. Vanuit het initiatief X_YUSUF_BOSS creëert Mohamed een huis voor verhalen, een plek waar ruimte is voor ieders verhaal. Mohamed wordt ondersteund door Station Noord 2.0 .
•Sandra de Groot, beeldend kunstenaar bekend van Atelier Chaos. Daarnaast is ze ook docent kunstgeschiedenis en beeldende vorming aan de opleiding Interieurdesign.

De Groninger Cultuurprijs voor Amateurkunst

Bab ad-daar, project van Ahmad Abdulwahab waar vaardigheden en talenten in dans, theater en muziek ontwikkeld kunnen worden door nieuwkomers in contact te brengen met de Groningse cultuurwereld.
De Wijk de Wereld, de theaterwerkplaats van Groningen die ieder jaar samen met een wijk en haar bewoners de Stadschouwburg overneemt waaronder de Korrewegwijk en de Hoogte en daarvoor Selwerd/Paddepoel.
•Felipe Andres, is een hiphop- en soulartiest, songwriter en producer. Verder is hij betrokken bij TheVibez.nl, een opnamestudio in Groningen.

De Groninger Cultuurprijs

•Het Noordpool Orkest, een orkest opgericht door Reinout Douma gespecialiseerd in lichte muziek. Het orkest bestaat uit een bigband met strijkers en houtblazers, waar 42 professionele musicionder meer jazz, hiphop, blues en rock spelen.
Noordwoord, een organisatie die literatuur in Groningen op de kaart zet met festivals en literair talent. Noordwoord organiseert onder andere de Poëzieweek in Groningen en Het Grote Gebeuren.
Stichting Graspop, de organisatie achter het festival Graspop in Baflo. Naast nationale acts biedt het festival ook ruimte aan regionaal talent.